3 Ekim 2009 Cumartesi

PÜREN GEÇTE OLSA AÇTI, HER TARAF PÜREN KOKUSU DOLMUŞ

Püren aynı odanıza yada ofisinize aşırı parfüm sıkarsınızda, sizi bayar kokudan rahatsız olduğunuzu hissedersiniz. Bu gün aynı böyle bir koku vardı ormanda. Pürende bu seneki modaya uydu 15-20 gün geriden gelmekte. Normalde bu görüntüler 15-20 gün olması gerekiyordu. Arılar deliler gibi polen ve nektar getirmeye devam ediyorlardı. Peteklerde hafif ağarma başlamış, çıtalarda polen blokeleri fena değildi. Bazı kovanlar tek çıtaya polen depolarken bazıları ikici çıtaya geçmişler. En düşük yavru faaliyeti, üç çıta en yüksek 5 çıta arası yavru faaliyeti var. Dağ taş püren fakat bu senede güçlü arımız yok ve tüm nektarlar heba oldu . Arı yiyeceğini çıkaracak, yavrusunu yenileyecek ve bize beslemeden direk kışa girmek kalacak. Detaylar güncel haber bloğumuzda olacak.

3 yorum:

emin benli dedi ki...

bizim buralarda aynen böyle.bugün yağmur bekleniyor.Eğer ki yağıp arkasından 10-15 gün sıcak olursa bala bak be!

Unknown dedi ki...

selamun aleyküm abi inşallah dediğin gibi olur geçen yılda aynı her taraf mos mor olmuştu bir ara şu anki tarifin gibi oldu fakat hava bir bozdu koydukları balıdayavruya yedirdikleri gibi açlık tehlikesi bile geçirenler oldu

ARI VE DOGA REİMLERİ dedi ki...

Emin abi bu senen mevsin tüm nektarlarda 15-20 gün geriden geliyor. İnşallah kışta geç gelirse süper olur.

Bu arada ballarınız otobüste hayırlı olsun, sabah karşıla::))

Asım abi açlık tehlikesi olacak durum yok, ben arıyı sıkıştırırken ballardan dolayı zorlanıyorum. Ballı çıtaları sıkıştırılmış bölümden alıp boşluga bırakıyorum alttanda geçit veriyorum, arı isterse balı çeksin isterse sıkışınca öbür tarafa geçsin. Sıkıştırmayı detaylı haber yaptık ama görüntüleride tekrar yayınlarım. Bir çok kişi sıkıştırma yapmadıgından bir sürü sorun yaşıyor.